The Incredibles Cross Adventures

archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."
archatlas:

Fall House Fougeron Architecture
"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."

archatlas:

Fall House Fougeron Architecture

"The long, thin volume of the house conforms to the natural contours of the land and the geometries of the bluff, deforming its shape and structure in response, much like the banana slug native to the region’s seaside forests. In this way, the complex structural system applies natural forms to accommodate the siting. The main bearing system of the house is set back twelve feet from the bluff, both to protect the cliff’s delicate ecosystem and to ensure the structure’s integrity and safety. The house itself is cantilevered over the bluff. The interior is a shelter, an elegant refuge in contrast with the roughness and immense scale of the ocean and cliff."


archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects
“The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”
archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects
“The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”
archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects
“The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”
archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects
“The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”
archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects
“The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”
archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects
“The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”

archatlas:

Cultural Centre and Library ‘Eemcentrum’ Neutelings Riedijk Architects

The Eemhuis is a cultural centre that combines the city library, regional archives, school of arts and exhibition spaces. The vertical stacking of these programs enhances the continuity of the public domain into the building. At the ground floor, the public square becomes the foyer of the exhibition centre and gradually steps up to form a terraced library. On the top of the stairs the library spills into a vast open space overlooking the city. Above it hovers the archive volume that forms the ceiling of this space. The three departments of the arts school (theatre & dance, visual arts and music) are each expressed separately as cantilevered beams that crown the complex.”